Groepen

Geleide rondleidingen

Bezoek het Teseum met een gids aan je zijde. Zowel verenigingen, families, vriendengroepen als scholen kunnen een rondleiding op maat boeken.

Een interactieve rondleiding met gids in de schatkamer en de romaanse kloostergang van het Teseum duurt ongeveer 1 uur.

Via een combinatiebezoek aan het Teseum en de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek ga je op zoek naar de rijke religieuze geschiedenis van Tongeren en haar Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Je ontdekt het middeleeuws stedelijk leven dat zich rond het Onze-Lieve-Vrouwekapittel opbouwde. Deze rondleiding duurt 2 uur.

Praktisch

€ 60 voor de gids (min. 15 – max. 20 personen per gids)

€ 5 p.p., schoolgroepen € 1 p.p.

Meer informatie en reservatie via Toerisme Tongeren:
info@toerismetongeren.be of T + 32 12 80 00 70

Dagprogramma’s

‘Tongeren, een stad en haar verleden’

Toerisme Tongeren biedt een dagtrip aan met een stadswandeling naar de meest merkwaardige troeven waaronder de Grote Markt, de basiliek en een bezoek aan de schatkamer en romaanse kloostergang van het Teseum. Tijdens deze dagtrip bezoek je ook het Gallo-Romeins Museum of de tentoonstelling ‘Timeless Beauty’.

‘Op bezoek in de middeleeuwen’

Tijdens deze dagtrip bezoek je in de voormiddag de Grote Markt met het standbeeld Ambiorix, de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en het Teseum. In de namiddag volg je de wandeling met een ‘begijntje op stap’ door het begijnhof met bezoek aan het begijnhofmuseum.

Praktisch

Meer informatie en reservatie via Toerisme Tongeren:
info@toerismetongeren.be of T + 32 12 80 00 70