Interactief museumspel via iPod

Kids – schatkamer (6-12 jaar)
Op schattentocht in het Teseum

Een ondeugende en nieuwsgierige misdienaar die de schatkamer en de basiliek van Tongeren op zijn duimpje kent, neemt de jonge bezoekers mee op schattentocht. Een heuse reddingsoperatie doorheen de tentoonstelling. Dit spel is individueel te volgen en sluit aan bij het tempo van het volwassenparcours. Na de schattentocht ontvangt elke deelnemer een eigen schatkistje.

Jongeren – schatkamer (12-16 jaar)
The Sky is the limit

Deze rondleiding vertrekt vanuit de leefwereld van jongeren. Aan de hand van vragen en selfies creëren ze een eigen mood board over hun kijk, denken, voelen en dromen. Deze mood board kunnen ze na de rondleiding thuis of op school verder raadplegen.

Download hier de flyer voor scholen en gezinnen.

Audiotour via iPod

Kids – archeologische site (6-12 jaar)
Op pad met Max en Tine

Max en Tine leiden kinderen graag rond tussen de wirwar van muren die archeologen 10 jaar lang hebben opgegraven. Via animaties en films kan de kleine bezoeker zich inleven hoe de vroegere bewoners van Tongeren leefden, werken en woonden.

Jongeren – archeologische site (12-16 jaar)
Op pad met Magnus en Claudia

Heel verwonderend gaat Claudia mee op pad met Magnus. De gesprekken van de twee tieners vergroten de verbeelding van de luisteraar. Gemotiveerd met verhalen over hun kijk over de geschiedenis trekken ze samen dieper in het gangenstelsel van de archeologische site.

Geen saai museumbezoek maar een topper voor alle leeftijden!