Krokuskriebels

Op zoek naar een leuke activiteit met de kinderen tijdens de krokusvakantie? Krokuskriebels, het museumproject van de Gezinsbond, laat je kiezen uit meer dan 140 activiteiten.

Ook in het Teseum kan je van 10 tot 18 februari deelnemen aan leuke gezinsactiviteiten.

Kriebelt het al?

Programma

Op pad met geest Stefanus – gezinsrondleiding

Beleef het doen en laten van de bewoners van het Teseum via een boeiende tocht doorheen het museum. De ronddwalende geest van kanunnik Stefanus ontvangt families als eregasten en neemt ze mee op ontdekking naar de middeleeuwse rijkdom van het Teseum. Zowel jong als oud maakt op een speelse en prikkelende wijze kennis met de talrijke schitterende kunstobjecten en het eeuwenoude gebouw.

Deze rondleidingen vinden telkens plaats van 14 tot 15 uur op volgende dagen:
– woensdag 14 februari
– zaterdag 17 februari
– zondag 18 februari

Deze rondleiding is voor het hele gezin (met kinderen van 6 – 12 jaar).

Inschrijven voor deze gezinsrondleiding kan via info@teseum.be of 012 80 02 28.

 

Op reddingstocht met Servaas – museumparcours via iPod

In het Teseum schittert de eeuwenoude kunstschat van Tongeren. Met het hele gezin stap je in een boeiend verhaal dat zich uitstrekt over een unieke site. De ontdekking gebeurt via een interactief parcours (iPod). Kinderen gaan op pad met Servaas, een ondeugende jongen die het Teseum op zijn duimpje kent. Samen redden ze de belangrijkste kunstobjecten uit de brand. Dit doen ze via een coole app. Nadien krijgen de kinderen een schatkist mee naar huis om zelf in elkaar te knutselen.

 

Leden van de Gezinsbond genieten tijdens Krokuskriebels, op vertoon van hun lidkaart, een fikse korting: kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel, volwassenen krijgen 50% korting.

 

Alle krokuskriebelsactiviteiten via: www.krokuskriebels.be