Expo ReCraft

zaterdag 3 juni tem zondag 3 september

In de expo ReCraft gaan eeuwenoude ambachtelijke kunstobjecten in dialoog met de hedendaagse ‘state of art’. Antieke versieringstechnieken, zoals granulatie, vinden hun weg naar de huidige edelsmeedkunst. Of boeken met de mooiste bijbelse motieven en uitgelezen letters liggen zij aan zij met typografisch werk van vandaag. Kunstenaars uit verschillende disciplines leggen zo de evolutie in het ‘kunstenambacht’ bloot.

Deze expo maakt deel uit van het museumparcours – in samenwerking met kunstenaars David Huycke, Geoffry Brussatto, Ann Bessemans en modelabel ‘Les Hommes’

▸ MEER INFO

Het Teseum verjaart

zaterdag 3 en zondag 4 juni

Eén jaar op de teller van het Teseum. Dat vieren we met een feestweekend.

Bezoek tijdens dit weekend het Teseum voor 3 euro (in plaats van 6 euro). Je pikt meteen het openingsweekend van de expo ‘ReCraft’ mee.

Om 14 en 16 uur zijn er gespecialiseerde rondleidingen. Onze gids laat de tijd even stilstaan en neemt je mee naar de mooiste ambachtsparels en architecturale hoeken van het Teseum. (Inschrijven is niet nodig)

Op 3 juni, van 11 tot 17 uur, geven de leerlingen van de muziekacademie Pentagoon Tongeren tuinconcertjes.

Kidsnamiddag

zondag 2 juli

Beleef een keileuke namiddag in de kloostertuin van het Teseum.

Om 13.30  en 15 uur staan muzikale intermezzo’s (met Stijn Moekaars) op het programma. Om 14 en om 16 uur pakt verteller-zanger-duizendpoot Bart Van Puyenbroeck uit met interactief verteltheater over (verborgen) talenten en schatten (duur: 45’).

De toegang tot de kloostertuin is gratis.

Kinderen en jongeren kunnen gratis een aangepast museumparcours volgen, vanaf 26 jaar betaal je op 2 juli 3 euro ipv 6 euro.

Teseum TIJDsessies

in samenwerking met het culturele stadsfestival MoMeNT

De stad Tongeren wordt in de zomertijd het platform van kunstenaars, filosofen en muzikanten die in dialoog gaan met TIJD. Teseum heeft de TIJD al in zich. Gedurende vijf zomeravonden geeft het Teseum podiumTIJD aan filosofen en muzikanten om in hun discipline een benadering van TIJD te geven.

Deze concerten en vertelsessies vinden plaats in de kloostertuin van het Teseum en zijn gratis.

▸ MEER INFO