Expo ReCraft – 3/juni tem 3/sept

11 mei 2017

Een samenspel van ambachtskunst. Niet alleen van de eeuwenoude kunstobjecten maar als inspiratievoer voor hedendaagse kunstenaars.

Kunstenaars uit diverse disciplines gaan ermee in dialoog en leggen zo de evolutie binnen het ‘kunstenambacht’ bloot.

Deze expo maakt deel uit van het museumparcours.

 

ANN BESSEMANSReCraft - ann bessemans
Ann is sinds 2006 docent grafisch ontwerp, typografie en typontwerp in de PXL-MAD faculteit. In haar (doctoraats)onderzoek legt Ann het verband tussen lezen en eigenschappen van lettertypes. Haar letterontwerpen zijn een combinatie van wetenschap en ontwerpen, onderzoek versus ontwerp.

 

GEOFFREY BRUSATTOReCraft - geoffrey brussatto
Geoffrey Brusatto is docent grafisch ontwerp in de PXL-MAD faculteit en doctor in de kunsten. Zijn passie voor boekontwerp resulteerde in een artistiek onderzoeksproject waar het vormelijk aspect van het gedrukte boek, binnen onze huidige digitaal gedomineerde maatschappij, in vraag wordt gesteld.

 

DAVID HUYCKEReCraft - david huycke
David Huycke is beeldend kunstenaar en maakt vooral zilveren en stalen objecten. In 2010 behaalde hij zijn doctoraat in de kunsten met het project ‘The Metamorphic Ornament: Re-Thinking Granulation’, een onderzoek naar de hedendaagse relevantie van de antieke versieringstechniek van granulatie.

 

LES HOMMESReCraft - les hommes
Het modelabel Les Hommes is 10 jaar geleden gecreëerd door de Belgische modeontwerpers Tom Notte en Bart Vandebosch. Beiden zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, België. Door enerzijds hun charisma en anderzijds hun sterke persoonlijkheden, zijn hun creaties gebeeldhouwd, rank en scherp; een visie dat LES HOMMES tot een van de meest geprezen moderne merken heeft gebracht.

 

JOHAN VANDEBOSCH, CURATOR (grafisch ontwerper – docent PXL-MAD School of Arts)