Gezinsparcours ‘Hoe maak je het?’

8 april 2019

Vanaf 28 april kom je in het Teseum alles te weten hoe anderen het maken.

Het nieuwe gezinsparcours volgt een pad van verschillende ambachten in de schatkamer en op de archeologische site. Met een spelletjesboek in de hand maak je het ook kunstig zelf! Want het Teseum is op zoek naar leerjongens en -meisjes voor verschillende ambachten. Er bestaan verschillende soorten ambachten. In het Teseum ontdek je er maar liefst 7.

De schatkamer is een plek vol mooie en dure kunstvoorwerpen. De kerk van Tongeren verzamelt die al heel lang. Je vindt er voorwerpen uit goud, zilver, zijde, ivoor, … Ze zijn allemaal gemaakt door ambachtslieden. Je ontdekt er het ambacht van beeldhouwen, edelsmeden, borduren en schrijven.

De archeologische site is een plek waar je met je eigen ogen kan zien dat Tongeren de eerste stad van België is. Delen van huizen, maar ook andere bouwwerken zoals muren van kerken, torens of een oven zijn bewaard gebleven. Je gaat onder de grond en komt er meer te weten over het Romeinse ambacht van steenhouwen, fresco schilderen en glas blazen.


Het ambachtenparcours sluit aan bij het vaste museumparcours en is voor gezinnen met kinderen van 6-12 jaar. Je kan dit ambachtenparcours t.e.m. 3 november komen ontdekken.