Interactief museumspel via iPod

Kids – schatkamer (6-12 jaar)
Op schattentocht in het Teseum (ca. 1 uur)

Brand! Brand! Onderneem een stoere reddingsoperatie met Servaas. Deze ondeugende misdienaar kent de schatkamer op zijn duimpje. Samen redden jullie heel wat kunstobjecten uit de brand. De beloning voor zo’n moedig gedrag? Dat is een eigen schatkistje op het einde van de tour.

Jongeren – schatkamer (12-16 jaar)
The Sky is the limit (ca. 1 uur)

Wie zegt dat kunstschatten boring zijn? Die kent zeker deze interactieve tour niet. Via vragen en selfies creëer je onderweg een persoonlijk mood board over je kijk op de wereld, je denken, voelen en dromen. Na de tour kan je je moodboard eindeloos checken, op school of thuis. Cool!

Download hier de flyer voor scholen en gezinnen.

Audiotour via iPod

Kids – archeologische site (6-12 jaar)
Op pad met Max en Tine (ca. 45 min.)

Max en Tine leiden kinderen graag rond tussen de wirwar van muren die archeologen 10 jaar lang hebben opgegraven. Via animaties en films kan de kleine bezoeker zich inleven hoe de vroegere bewoners van Tongeren leefden, werkten en woonden.

Jongeren – archeologische site (12-16 jaar)
Op pad met Magnus en Claudia (ca. 45 min.)

Heel verwonderend gaat Claudia mee op pad met Magnus. De gesprekken tussen de twee tieners vergroten de verbeelding van de luisteraar. Gemotiveerd met verhalen over hun kijk over de geschiedenis trekken ze samen dieper in het gangenstelsel van de archeologische site.

Geen saai museumbezoek maar een topper voor alle leeftijden!