Tekening kloostergang parcours licht en donker Teseum

Licht & Donker

22 oktober 2020

Het Teseum pakt in het najaar uit met Licht en Donker, een nieuw themaparcours. Een thema zo oud als de mensheid zelf. Je kan er een nieuw begin, een lichtend houvast in zien of het einde, de onderwereld, de duisternis. Met deze symboliek ging het museumteam tijdens de lockdown op zoek naar boeiende verhalen en weetjes. En dit naar aanleiding van NACHT, het thema van Erfgoeddag 2020.


Tekening glasramen parcours licht en donker Teseum

Themaparcours

De rondleiding volgt het vaste museumparcours van het Teseum en het wandelparcours van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. De bezoekersgids neemt je mee langs het lichtspel van de glasramen, de begrafenisrituelen bij de Romeinen, de vele stralenkransen in de schatkamer, de traditie van de brandende kaarsen, … en nog veel meer. Illustrator Nick Timmermans gaf de bezoekersgids mee vorm.

De bezoekersgids kan je vanaf 24 oktober tot en met 25 april 2021 gratis verkrijgen bij een bezoek aan het Teseum of de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek.


Grafvondsten en misboeken

Naast de vaste collectie presenteren we voor dit parcours objecten uit de collectie van het Gallo-Romeins Museum en de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw Geboorte. De Romeinse grafvondsten kan je bewonderen in de centrale ruimte van de archeologische site. De textilia en misboeken staan tentoongesteld in de schatkamer op de eerste verdieping van de kloostergang.


Erfgoeddag 2021

Twintig jaar Erfgoeddag moest in april dit jaar een feesteditie worden. We maken alvast nieuwe plannen voor de volgende editie van 24 en 25 april 2021.

Kloostergang Teseum