MEER IN TONGEREN

De eerste stad van België is een heerlijke plek voor een citytrip. Of je nu graag in het verleden duikt. Van cultuur houdt. Gezellig shopt of proeft van gastronomische toppers … Tongeren heeft het allemaal.

Rijk verleden

De eerste stad van België ademt geschiedenis. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het begijnhof, beschermd als UNESCO werelderfgoed.

Koopzondagen

Op zondag bruist Tongeren. Met de grootste antiek- brocantemarkt van de Benelux. Of op de maandelijkse koopzondagen wanneer alle winkels hun deuren openzetten en er tal van activiteiten zijn voor het hele gezin.

Gallo-Romeins Museum

Bezoek het Gallo-Romeins Museum en het verre verleden laat je nooit meer los!

Het Gallo-Romeins Museum vertelt het verhaal van de mens in de regio die we nu Limburg noemen – van de prehistorie tot de vroege middeleeuwen. Het museum spaarde kosten noch moeite om deze kroniek weer te geven in een boeiende permanente tentoonstelling.

Het Gallo-Romeins Museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Zo maak je kennis met nieuwe wetenschappelijke inzichten en geniet je van topstukken van binnen- en buitenland.

▸ MEER INFO

Plan je bezoek

Bezoek het toeristische infokantoor
in de voormalige gasthuiskapel
of plan je bezoek via Toerisme Tongeren.

Toerisme Tongeren
Via Julianus 2 •  3700 Tongeren
T + 32 12 80 00 70