Teseum TIJDsessies 2017

11 mei 2017

De stad Tongeren wordt in de zomertijd het platform van kunstenaars, filosofen en muzikanten die in dialoog gaan met TIJD. Teseum heeft de TIJD al in zich. Gedurende vijf zomeravonden geeft het Teseum podiumTIJD aan filosofen en muzikanten om in hun discipline een benadering van TIJD te geven.

Deze sessies vinden plaats in de kloostertuin van het Teseum en zijn gratis.

Marco Cirone Quintet - Liesje Roggen

Concert: donderdag 6 juli om 20 uur

Marco Cirone Quintet plays Sting

Sting & The Police blijft inspireren! Het Marco Cirone Quintet grasduint in het immense repertoire van deze topartiest/band en brengt avontuurlijke versies van popklassiekers!

Johan Braeckman Vlaamse filosoof en hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent.

Vertelsessie: vrijdag 4 augustus om 20 uur

Leve de luiheid door Johan Braeckman

In deze TIJDsessie wordt uiteengezet waarom luiheid ook een deugd kan zijn. Misschien kan een welbegrepen vorm van luiheid een alternatieve vorm van levenskunst zijn?

Stijn Meuris

Vertelsessie: vrijdag 11 augustus om 20 uur

Stijn en de sterren

Het heelal voor beginners. Stijn vertrekt op de aarde en trekt via ons zonnestelsel het heelal in. Het is wetenschap, het is filosofie en het is humor. Helemaal Meuris dus.

Peter Adriaenssens

Vertelsessie: vrijdag 18 augustus om 20 uur

Peter Adriaenssens

Peter Adriaenssens is een Belgische kinder- en jeugdpsychiater. Hij licht tijdens zijn Teseum TIJDsessie het onderscheid en de diversiteit van leefTIJDen toe.

Kim in the Middle

Concert: zondag 27 augustus om 20 uur

Kim in the Middle

Kim in the Middle omringt zich met haar vertrouwde, doorwinterde jazzmuzikanten Arne Van Coillie (piano), Flor Van Leugenhaeghe (contrabas) en Luc Vandenbosch (drums) en dompelen ons onder in de rijke geschiedenis van de jazzmuziek.

 

in samenwerking met het culturele stadsfestival Moment