Teseum start met online collectie

28 januari 2021

We trappen het nieuwe jaar af met het digitaal openstellen van de museumcollectie. Een initiatief dat kadert binnen het museumproject ‘Enclosed’. Het thema brengt ons bij het Tongerse kapittel, de hoofdrolspeler van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. We openen binnen dit project de besloten wereld van de kanunniken en belichten hun organisatie en omgeving.

Via collectie.teseum.be ontdek je de religieuze kunstobjecten van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Het is een ideale tool om je voor te bereiden op het museumbezoek, om achteraf nog wat extra kennis op te doen of gewoon te grasduinen door onze prachtige collectie.

De rijke museumcollectie vormt de inspiratie voor alles wat we doen binnen het Teseum. Door ze open te stellen voor het online publiek wordt het een collectie van iedereen.

Conservator Stefanie:

“Het fysieke bezoek aan het kunstwerk zal nooit verdwijnen want er gaat niets boven het schitterende object van dichtbij te zien. De online en offline ervaring sluiten niet alleen mooi op elkaar aan, ze versterken elkaar zelfs.”

De digitale ontsluiting van de collectie is een work in progress. We vullen ze geleidelijk aan. Het harde werk van de afgelopen maanden loont want meer dan 100 kunstobjecten staan ondertussen online. Via de slimme filter- en zoekfunctie kan je gemakkelijk je weg vinden in de collectie. Het online platform is tot stand gekomen in samenwerking met onze digitale partner Hands Mediarouting.


Heb je vragen, suggesties of aanvullingen? Neem gerust contact met ons op.