Teseum TIJDsessies 2018

29 maart 2018

De stad Tongeren wordt in 2018 opnieuw het platform van kunstenaars, filosofen en muzikanten die in dialoog gaan met TIJD. Teseum heeft de TIJD al in zich. Gedurende vier zomeravonden geeft het Teseum podiumTIJD aan filosofen en muzikanten om in hun discipline een benadering van TIJD te geven.

Deze sessies vinden plaats in de kloostertuin van het Teseum en zijn volledig gratis.

 

Vertelsessie: donderdag 5 juli om 20 uur

Joke Hermsen

Zij ontwikkelde een nieuwe visie op het fenomeen TIJD, waarin zij een onderscheid aanbrengt tussen kloktijd en innerlijke tijd. Zij stelt belangrijke vragen als ‘Van wie is de tijd?’ en ‘Bestaat er nog een persoonlijke tijd?’ en legt haar oor te luisteren bij schrijvers en kunstenaars die deze innerlijke tijd in hun werk hebben proberen te verbeelden.


Vertelsessie: donderdag 19 juli om 20 uur

Ignace Glorieux

In oktober 2017 werd Ignace Glorieux met eer bekroond tot minister van TIJD. Een symbolische titel weliswaar, maar een die mensen attent maakt op het gegeven dat ‘tijd’ onderschat wordt. We zijn benieuwd hoe hij in zijn uitdaging vordert om in onze multiculturele samenleving een hedendaagse tijdsordening aan te brengen.


Vertelsessie: donderdag 2 augustus om 20 uur

Inge Declerq

Het overkomt ons allemaal wel: een nachtje slecht slapen. Of enkele nachten na elkaar. Enerzijds weten we hoe belangrijk slaap is voor onze gezondheid en ons algemeen welzijn, anderzijds geven we nog veel te weinig prioriteit aan het belang van slapen in onze leven. Dokter Inge Declercq geeft tijdens haar uiteenzetting tips over een gunstig slaapritueel.


Concert: donderdag 9 augustus om 20 uur

Jonas Winterland

Het nieuwe album – Liever uit balans – met o.a. single Burn-out (meer wil ik niet) – toont dat Winterland nog altijd een patent heeft op poëtische teksten en loepzuivere melodieën. Tegelijk hebben zijn songs een verrassend nieuw geluid gekregen, waarvoor je binnen de landsgrenzen nauwelijks vergelijkingen vindt. Zijn akoestische sound gaat nu een geslaagd huwelijk aan met uitgepuurde elektronica.

in samenwerking met het culturele stadsfestival Moment